Döds straff på dom jävlarna! Jag blir ursinnig på äcklen!

Barnen i säckarna berättar: Mamman styrde skräckhuset

FALUN/STOCKHOLM. Bröderna fick inte röra gardinerna, sitta i hallen eller ta mat ur kylskåpet.
Inte sparka i gruset eller spotta i trädgården.
Då straffades de direkt.
Fosterföräldrarna höll rådslag i köket, med en äldre fosterson, om vilket straff som skulle utdelas.
Det berättar barnen när de själva tvingas sätta ord på tortyren.
Läs också
Mer i samma ämne

 

Fosterföräldrarna misstänks nu för grov fridskränkning.
Bilden som åklagaren målar upp är skrämmande:
Bakom stängda dörrar, i den stora villan i Dalarna, använde de tortyrliknande metoder för att förnedra de tre fosterbröderna som bodde hos dem i totalt sex år.
Barnen har fått hänga i krokar på vinden, blivit fastbundna med handklovar i element och nedtvingade i snön i bara kalsongerna.

Nya straff allt eftersom

Barnen själva har berättat om alla förbud - och att föräldrarna hittade på nya regler, och nya straff, allt eftersom.
- De kom alltid på någon ursäkt för varför man fick göra sånt här eller varför man fick straff. De kom alltid på en ursäkt och sa att "ni får skylla er själva" och då tog vi det som att vi fick skylla oss själva, berättar den äldsta brodern, som nu är 13 år, i förhör.
I går inleddes rättegången mot det gifta paret och inledningen av totalt 13 timmar långa videoförhör med de tre bröderna spelades upp.
Enligt barnens berättelse var det framför allt fosterpappan och en äldre pojke som också bodde i huset, som utförde straffen. Men mamman ska ha vetat vad som pågick.
- Hon har satt de mesta gränserna, hon sitter inne på allt. Om det var något man gjorde som hon inte satt regler på, då kunde hon sätta regler på det. Om man satt på golvet i hallen kunde man få straff. Om man rörde elementen. Det var hon som var själva hövdingen om man säger så. Hövding i huset, berättar den ena pojken i polisförhör.

Skolan slog larm

 

ETT AV RUMMEN. "Jag hade kunnat levt kul i sex år i stället för tråkigt liv i sex år", säger en av pojkarna om livet i hemmet. Foto: POLISEN

De tre bröderna kom till paret i Dalarna 2001 och bodde där fram till senhösten 2007.
Efter att skolan slagit larm och socialen gripit in togs barnen från fosterföräldrarna. Ungefär en månad efter att de placerats i nya hem började de berätta.
- De har på varsitt håll berättat om i stort sett samma händelser. Och det har föranlett mig att väcka åtal, att den här berättelsen har kommit upp på ett sådant sätt, oberoende av varandra, säger åklagaren Olle Sohlberg.
Fostermamman valde att inte närvara i rättssalen i går. I stället satt hon i ett rum bredvid och lyssnade på hur den äldsta brodern berättade om hur han upplevt tiden i Dalarna.
Fosterpappan satt i rättegångssalen bredvid sin advokat. Han följde allt som sades och hade noggrann koll på förundersökningen.
Bara några enstaka gånger tittade han upp mot de stora bildskärmarna där videoförhöret spelades upp.
På filmen syns den nu 13-årige pojken klädd i grön huvtröja, sittandes i en fåtölj.
Han berättar om när fostermamman kom på bröderna med att försöka tända eld på gammalt gräs.
Han berättar hur hon höll fast hans finger och tände en tändare under det.
- Mitt finger var framme. Sedan tog hon tändaren och tände på. Jag hade fingret över. Fingret blev svart. Sedan visade hon på oss alla och sa åt oss att inte leka med elden efter det, berättar han i förhöret.

Utan mat i tre dagar

Variationen på straffen var många - men vissa bestraffningar återkom, enligt barnen.
- Att vara utan mat i tre dagar kunde det ofta vara. Man fick inte dricka vatten på jättelänge, berättar den äldste brodern i förhör.
I ett annat förhör säger han:
- Man fick straff för nästan vad som helst.
Pojkarna har tillsammans med polisen varit tillbaka i skräckhuset för att visa vart allt ska ha skett.
Bröderna har berättat om hur fosterpappan och den äldre pojken höll dem ut från ett fönster på högsta våningen.
Det finns omkring 50 fönster i huset och vid rekonstruktionen, som pojkarna fick göra var för sig, pekade de ut samma fönster.
En gång, efter att bröderna använt den äldre pojkens dator och den fått virus, hade familjen rådslag i köket om vilket straff de skulle få.
Enligt barnens uppgifter skulle den äldre pojken få bestämma straffet eftersom det var hans dator som blivit förstörd.
I förhör berättar barnen om hur de blev nedstoppade i stora säckar och upphängda på krokar på vinden.
I förhören berättar bröderna också om att de inte fick ta mat från kylskåpet och att de förbjöds att använda mer än tre ark toalettpapper när de uträttat sina behov.

Satt isolerad på rummet

I ett förhör berättar den ena pojken att han var den som ofta fick skulden:
- De satsade mest på mig eftersom jag satt så mycket på toaletten. För det fanns inte annat att göra.
Ett straff för det kunde bli att vara inlåst på rummet. Under rekonstruktionen i skräckhuset visade pojken för polisen var han brukade få sitta isolerad:
- Sen blev man inlåst och fick vara här tills det blev mat och då låste de upp och la in maten och sen låste de igen.
Pojkarna har även berättat hur de, med handbojor, blivit fastlåsta i ett element i en korridor:
- Om man försökte komma loss ju ondare gjorde det. Och ju mer man försöka komma loss ju hårdare spände de fast.

Fattade misstankar

 

Paret misstänks bland annat ha hängt barnen i säckar från krokar i taket. Foto: POLISEN

De första att misstänka att någonting inte stod rätt till i familjehemmet var ett äldre par som äger en sommarstuga ett par kilometer i från det åtalade parets villa.
- Det var en jättevarm dag i augusti. Vi promenerade från vårt sommarhus och när vi gick förbi på vägen så ropade den här lilla kraken som satt i hundgården efter oss.
- Han ropade så hjälplöst och hejade på oss. Han ville ha kontakt.
Paret och deras vänner utbytte några ord med pojken och upplevde det som märkligt att han hade regnkappa på sig i värmen.
- Vi var ute i flera timmar och när vi kom tillbaka satt han fortfarande kvar där. Jag reagerade på en gång. Naturligtvis blev vi upprörda över vad vi såg.
När de kom hem bestämde de sig för att anteckna vad de sett.
- Dagen därpå ringde jag socialen. Jag är glad att jag gjorde det.
Från och med hösten 2006 till och med våren 2007 blev en av brödernas lärare uppmärksam på saker som inte tycktes stå rätt till i familjehemmet.
I början av 2007 kontaktade skolan socialtjänsten.

Åt glupskt i skolan

Läraren berättar i förundersökningen att alla bröderna åt väldigt glupskt när de fick mat i skolan.
- Vid ett tillfälle berättade en av dem att han inte fick mat hemma på kvällen utan bara en smörgås om han misskött sig, säger läraren i förhör.
- Alla tre åt enormt mycket jämfört med andra barn, säger en annan lärare.
Bröderna ska också vid flera tillfällen ha kommit illa klädda till skolan vintertid och saknat utrustning för att kunna utöva utomhusaktiviteter.
I polisförhör har personal på skolan berättat hur den ena pojken en dag kom till skolan mitt i vintern utan mössa. Han ska då ha svarat att han inte fick använda huvan och var rädd för att någon skulle skvallra för fosterföräldrarna om att han haft huvan på sig.
När läraren tog upp det med fostermamman ska hon, enligt polisförhör, ha fått svaret att om pojken slarvat bort sin mössa fick han skylla sig själv.

"Lyssna inte på skitsnack"

Vid andra tillfällen då den åtalade fostermamman konfronterats av skolans personal ska hon ha svarat:
- Ni ska inte lyssna på allt skitsnack som barnen har för sig.
Av en lärare beskrivs hon som någon som "väger varenda ord på guldvåg" och som "kunde bli arg, förbannad över saker hon tyckte var fel" samt att hon hade anmärkningar på hur läraren skötte sitt arbete.
Enligt socialtjänsten var bristen på omsorg i fosterhemmet ohållbar - och beslutet om att placera om bröderna togs.
Under den första tiden efter att de flyttat från skräckhuset försökte de ta kontakt med fosterföräldrarna. De skrev brev om att de saknade dem. Och enligt socialtjänstens uppgifter var bröderna först upprörda över att behöva flytta.
Men när de börjat berätta om vad de varit med om ändras deras inställning.

"Varför just jag?"

Till den specialutbildade polis som förhört dem berättar den ena pojken om hur han funderat över rättvisan.
- Det jag funderat på väldigt mycket är varför just jag var tvungen att flytta dit.
När polisen frågar vad han är mest ledsen över när han tänker tillbaka, svarar han:
- Ja, det är väl att jag hade kunnat levt kul i stället i sex år, i stället för tråkigt liv i sex år.
Rättegången mot fosterföräldrarna fortsätter nästa vecka. På onsdag och torsdag är det tänkt att föräldraparet ska förhöras.
Först ska de långa videoförhören spelas upp.


Absolut sista steget!





Nu är jag så glad och förväntansfull ;O) blev helt GODKÄND i dag av doktorn från danderyd! Började böla som bara den.. ha ha.. men jag e så lycklig. nu väntar jag bara på ett datum och det lovades att operationen skulle bli inom 3 månader, så dom hör av sig 4 veckor innan de e dags, ställde mig typ i reserv kön el hur man nu skall kalla det, men då kan de gå så fort som 2 veckor innan. Många känslor väller ur mig och jag undrar och tänker vad jag har gett mig in på samtidigt kan jag bara inte sluta le. Verkligen mycket känslor nu men jag vet att jag har valt sååååååååå rätt.
Så nu shardingen skall de ändras mitt liv totalt!
Lördagen va super men åkte hem ganska tidigt, inge gå ut sugen. Asa trött! Julskyltningen i går och en bingo med min patrik och vännen mumin, senare kom mamma o syster på mat och vi 5 checkade på den nya harry potter filmen på bio, jag gillar potter filmarna men mamm ao mumin som inte sett alla filmer tyckte den va så där.
Sen hem och bara mysa framför tv och väldigt nervös inför i dag, men de gick så bra så.
I dag, tog de bara lungt på dagen, promenad med min rastlösa lilla vovve, ocg sen doktorn och jobbet direkt efter, nu sitter jag o tittar på mitt favvo program MEDIUM, saknar min zandra o lillebrossan Ludde <3
Nu sova, mamma och mormor o patte kommer på lunch i morrn.
Sov gott alla balla, kram på er <3

Secret Of Love



Den enda orgasmkräm som fick betyg 5 av 5 i Aftonbladets stora orgasmkrämstest och blev därmed testets stora vinnare!

Secret of love är en 100 % naturlig orgasmgel/glidmedel som tar din sensuella upphetsning till en annan dimension. Den kan också användas som behandling mot vaginal torrhet. Använd på könsorganen, klitoris och blygdläpparna. Njut av spänningen och den upphetsande känslan från örterna och de eteriska oljorna. Gelén stimulerar blodflödet längs med de erogena zonerna och har en positiv effekt på orgasm. Bör ej användas under graviditet.

HA DET SÅ KUL!


trevlans kväll i går! SEX party

Jaha nu sitter man med datorn i knät och The hills på tv n.  Kvällen i går var hur kul som helst och Marika från himmelriket är ju bara så mysig och får allt om sex att låta hur naturligt som helst, man sitter verkligen helt inne i alla skämt och upphetsande saker, hon gör allt så bra! Mina fina flickor gjorde kvällen perfekt och vi hade skoj med mycket skratt och luktande och smakande... * ler* . Jag fasnade speciellt för en vara och jag kommer lägga upp en bild på den och vad den gör för skoj! Så denna vecka ger jag er tjejer ett måste att köpa denna vara, ha ha ;O)
Nog pratat om det, i dag har vi stor handlat, hälsat på bolaget och jag köpte en nya mössa, en rosa med en rosett på, Love it! I kväll julfest hos mumin och jag skall faktiskt vara nykter för i morrn är det jul skyltning och jag orkar inte ströva runt och vara bakis.
Amen kom nu på att om 2 dagar skall jag träffa läkaren, shit nu börjar det kännas ett härligt pirr i magen faktiskt.'
Skall nu lägga in en bild på min vara och den kan man beställa från himmelriket.se
Ha en go kväll alla! puss och kram <3

Gotlands Lucia 2010

Känner inte tösen som vann, Men vill el fall gratta till Gotlands Lucia 2010. GRATTIS CAMILLA



gastrik bypass v.s big mac


Jag och Marina satt och tänkte på ......

att kanske slå i hop våra planerade utlandsresor, testa planen som går direkt här i från och till platsen man valt, undra vilka platser dom erbjuder nästa år??? Slå i hop oss alla och bara njuta o ha as kul! Får mig och tänka tillbaka till mallis, Min pappa och hans fru gifte sig där och min faster och hennes gubbe med. Dubbel bröllop och det var så fint, bara min farbor uffe fattades, hade han oxå gift sig så hade farmors alla barn haft trippel bröllop. Men han ville inte, och det är hans val den tråkmånsen. ha ha.. förlåt uffe. hi hi. Skojar lite bara. Inviduellt val, och alla vill inte ha den gifta grejen i livet. Tycker om dej ändå fabbor uffe! Göta Kanal resturangen stod still när paren svarade JA! så vackert och så fint, många krokodil tårar kom fram. En bland den finaste dagen i mitt liv <3
Ja ja nu sitter jag här hemkommen efter en fika med Marina, kel med kissen och inte kel med den andra kissen, vild kattunge den där alltså :O) he he.... Min man checkar fotboll, och harley sover och jag skall dra en dusch och lägga mig med ett leende och en underbar känsla i magen, min patrik bredvid mig och snart snart snart är den stora dagen här, Måndag är min favorit dag nästa vecka. :O) Jag är en lycklig människa och jag njuter av varje dag! I morrn jobb och vi hörs förmodligen inte av fören fredag. GODNATT ALLA BALLA! Fridens Liljor <3 massa kramar

Han sjunger till mig ;O) i fantasin el fall <3

http://www.youtube.com/watch?v=57TDg6tDh10

Jag igen


Jag


<3


Min Familj

Har äntligen lyckats fått upp bilder, tydligen fastnar ingen bild på mig på min profil, skumt.. får lära mig hur allt funkar, ja ja men tack alexandra för att du hjälpe mig med bilderna, Min familja är krånglig men underbar! Har en hel syster som heter Zandra och är 20 och bor i stholm, där bor oxå min pappa med fru och lillebror ludvig som finns på bilden längst ner, börjar nu 1 an och är bästis med batman. *ler* Har min mamma och syster här på lilla gotland och hon heter Julia och är 15 år. Nu är hon i den åldern då hela livet börjar och det skall utforskas med en massa bus och äventyr, ha ha. Jag är då äldst bland alla barnbarn både på pappas och mammas sida, Lite stolt vill jag då påstå. ;O) Så lite om min familj! Men min egen lilla familj består av Min sambo Patrik och våran lilla Harley som älskar att synas och höras <3 " bildena ovanför "

Syster Zandra


Syster Julia


Ludvig


Gotlands första snö yra

Se de snöa ja ser de snöa, de va ju roligt hurra.. Det va faktiskt på tiden det. :O) Finns inget mysigare än att gå runt på julskyltningen " söndag" med lite snö yrandes i över sig, fast samtidigt så har jag bara haft körkortet 1 månad och blir nervös när jag tänker på hur i hela friden skall jag våga köra, ha ha, behöver verkligen köra på fredag. Skall shoppa lite jul saker och gå med min vän mumin på stan, dra en bingo, tantigt men as kul. :O) Stor handla och hämta upp min man, så det behövs en bil tur för min del. Sex party står oxå på fredags shemat, så kul och vi tjejer kommer skratta i hjäl oss. ;O) Jaha sitter nu på jobbet och slutar 12, har jobbat dygn. as trött är jag! skall hämta min hund och dra ett bad. Skriver mera sen. ha en bra dag alla <3 kramar i massor

mitt första inlägg!

Jaha här sitter man o har skaffat blogg, anledningen till att jag vill ha det är att jag skall få skriva av mig o inte babbla i hjäl min älskade sambo efter operationen, ja skall göra magsäcksoperation och den heter Gastrik bypass, jag har så länge sett fram emot de här och jag är överlycklig att jag en dag skall kunna orka springa, orka bära ett barn i magen, bli av med knä värken, och ryggvärken. slippa flåsa för att jag tar på mig skorna, Köpa kläderna alla andra är så snygga i men inte jag, bada och njuta av sommaren och bikini, aldrig vara orolig för att jag inte får plats i karusellen "älskar karuseller", mest av allt jag ser fram emot är att se min pappa slippa vara orolig över min vikt och att det inte skall hända något allvarligt pga min stora stora övervikt. har ett BMI på 44, och har länge velat gått ner i vikt men inte lyckats, åt reductill de sista jag testade, gick ner 17 kg men så fort jag slöt så rasade ja upp igen även fast jag kämpade på som om jag ännu hade tabl... bläääääää säger jag bara, så då bestämde jag min för att prata med vårdcentralen o be om mer hjälp och då rekomenderade dom att min enda lösning kanske var denna operation.  Har läst mycket och valde denna gastrik bypass metod, började med att prata med en doktor på sjukhuset och berättade vilken metod jag valde, läkaren gla över att jag hade sån koll på denna metod. Träffade sedan en dietist med en grupp andra som opertaion skall göra. Mycket stor förändring och jag ser bara possitivt på all förändring. Sista steget innan det är dags är att träffa läkare från danderyd, och tid har jag äntligen fått, JIPPI så förväntansfull, nu den 29 är det dags och tiden får jag då reda på när jag beger mig i väg till danderyds sjukhus för att börja MITTFRISKARELIV. stor kram till er <3

RSS 2.0